dilluns, 8 d’octubre del 2018

LA VALL FOSCA SETEMBRE-2018


LA VALL FOSCA- 8, 9 i 10 de setembre-2018

La Vall Fosca, situada als Pirineus, al nord de la comarca del Pallars Jussà, és un lloc on  conviuen harmònicament l’aigua, la muntanya, la més variada vegetació i diferents espècies d’animals. La Vall comença als 800 m i el poble més alt és Capdella que es troba a 1420 metres d’altitud i que tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca. El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut podrem gaudir d’un paisatge que ens portarà fins al capdamunt de la Vall Fosca on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on hi podem visitar més de 30 estanys. El telefèric Vall Fosca, et porta a una alçada de 2.200 m, en 14 minuts, i salva un desnivell de 450 m.
 
1r dia:  De Berga a la Vall Fosca, aprofitem l’anada uns per visitar al Museu de dinosaures d’Isona i al jaciment d’Orcau-2 i els altres per visitar el Castell de Llordà  i el Salt de Merea  i tots el Poble de Salàs de Pallars
Ens quedem a dormir a mitja pensió, les dues nits al Hotel Montseny al poble d’Espui, hotel petit, familiar i acollidor amb unes habitacions renovades o noves.

2n dia: Pugem amb cotxe fins l’estació de Sallente on agafem el telefèric que ens porta fins l’estany Gento, d’aquí a peu una mica de ruta per visitar els estanys de Tort, la Coromina, Mar i el Frescau ruta molt maca amb uns paisatges excel·lents!! El vespre visitem la població de Capdella on hi ha l’església romànica de Sant Vicenç.

3r dia: Pugem també amb el telefèric fins el estany Gento on fem el camí del Carrilet on encare són visibles les vies  on hi passava un petit ferrocarril que s’usava per transportar material per les preses, te un recorregut de pocs km. i els paisatges són espectaculars,uns van tornar pel mateix camí fins agafar el telefèric de baixada, altres vam baixar a peu fins l’estació de Sallente. De tornada ens parem al poble de la Pleta de Bellveí on dinem a l’Era del Marxant.

Ens parem a Tremp a comprar Girella, l’embotit rei del Pallars, fet a base de corder (com diuen ells) i arròs. Boníssim !!!


















                           3r Dia


























                           2n Dia










 1r Dia